Diensten

Plaatmateriaal

Wilwy in Sittard is al 65 jaar leverancier van hoogwaardige producten in staal, RVS, aluminium, slijtvast materiaal en keurmaterialen met attest tot 250 mm dik en alle denkbare soorten buizen, profielen en segmenten. Met onze zeer korte levertijden, flexibiliteit en vakmanschap leveren wij aan meer dan 300 metaalbewerkings- of constructiebedrijven.

Wilwy is NEN-EN-ISO 9001:2008 en NEN-EN-ISO 1090-2 gecertificeerd en mag bovendien als TÜV gecertificeerde onderneming materiaal omstempelen en met een hermerk-verklaring aanleveren.

Metaalbewerking

Wilwy in Sittard beschikt over een ervaren team van deskundige, toegewijde medewerkers en een state-of-the-art machinepark voor de meest uiteenlopende metaalbewerkingen.

Waterstraalsnijden

De waterstraal snijtechniek biedt u vele voordelen, zoals geen thermische belastin, geen uitharding of spanningen in snijranden, geringe mechanische belasting en materiaal snijverliezen en vrijwel braamloze sneden.

Met snijdiktes tot 200 mm en een tolerantie van circa 0,2 mm kan plaatmateriaal zoals staal. RVS en aluminium tot een afmeting van 3200 x 2000 mm worden verwerkt.

Een van onze specialisten is het computergestuurd fabriceren van flenzen in genormaliseerde en niet-genormaliseerde afmetingen.

Plasma- en autogeensnijden

Met onze CNC gestuurde plasma en autogeen snijmachines kunnen wij snel en nauwkeurig uw opdrachten uitvoeren tot plaatdiktes van 250 mm in staal, RVS en aluminium.

Door het snijden met een Argon-Stikstof-Waterstof-mengsel wordt corrosie in de snijnaad voorkomen. Platen met een maximale afmeting van 6000 x 2000 mm kunnen op deze manier verwerkt worden met toleranties van slechts +/- 2 mm.

Knippen en zetten

Wij verzorgen voor u knipwerk tot 4000 mm breed bij een dikte van 10 mm en/of tot 3000 mm breed bij een dikte van 20 mm.

Daarnaast kunnen onze CNC gestuurde kantpersen zetten / kanten tot een breedte van 4000 mm x 260 ton.

Walsen en profielwalsen

Wij kunnen voor u walswerk verrichten tot een breedte van 3000 mm bij een dikte tot 40 mm, afhankelijk van de specifieke materiaalsoort en breedte.

Diverse profielen zoals T, U en H balken, platijzer en ook ook ronde buis kunnen gewalst worden.

Machinepark

Constructiewerk

U kunt bij ons terecht voor las- en constructiewerkzaamheden in staal, RVS en aluminium, conform uw tekening en/of specificatie, door onze NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerde lassers uitgevoerd in Mig, Mag en Tig.

Verloopstukken, buishulpstukken en tubelures behoren daarbij tot onze specialiteiten.

Ook voor al uw montagewerk kunt bij u bij Wilwy terecht.

Montage

Alle producten die wij vervaardigen kunnen ook door ons, indien gewenst, op uw locatie gemonteerd worden. Wij hebben eigen montagemedewerkers, die alle materialen bij zich hebben. Onze medewerkers beschikken over de benodigde certificeringen om hoogwerkers en heftrucks te bedienen. Ook hechten wij grote waarde aan veiligheid en hebben onze medewerkers VCA.

Wij monteren o.a.:

  • Bordessen
  • Industriële trappen
  • Leuningen
  • Kunstwerken
  • ….
  • Kleinere objecten voor particulieren

Bij ons kunt u dus terecht voor ontwerp, inmeten tot realisatie en monteren op uw locatie.

Staalkunsten

Onder de naam Staalkunsten vervaardigt Wilwy beeldhouwwerken en de meest uiteenlopende objecten in opdracht van onder andere gerenommeerde beeldend kunstenaars, architecten en vele particuliere opdrachtgevers.

Daarnaast ontwerpen en produceren wij metalen park- en straatmeubilair.

Voor meer informatie kunt u terecht op: staalkunsten.nl

Trappen en Bordessen

Ook voor het maken van (industriële) trappen, kooiladders, leuningen en allerlei soorten bordessen kunt u bij ons terecht. Wij maken o.a. bordessen rondom machines en productielijnen, loopbordessen en toegangsbordessen.
Uiteraard voldoen onze bordessen aan de strengste veiligheidseisen en worden ze gefabriceerd onder de NEN EN 1090-ex.2, inclusief constructieberekening.
Afhankelijk van het toepassingsgebied wordt het materiaalsoort gekozen.
Zo zijn er ook voor de afwerking diverse mogelijkheden, zoals:

  • Poedercoaten
  • Thermische verzinken
  • Nat lakken